anglická hovězí pečeně
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 02.01. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 1 kg přední hovězí maso
- 1 ks cibule
- 1 lžíce pikantní hořčice
- olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso omyjeme a osušíme. Vytvoříme marinádu z oleje, hořčice a pepře. Maso natřeme marinádou, zavineme jako roládu, zajistíme potravinářským provázkem a necháme několik hodin odležet na chladném místě - nejlépe přes noc.
Krok č.2
Do nádoby pomalého hrnce dáme cibuli nakrájenou na plátky, na kterou položíme maso a podlijeme trochou vody. Pro labužníky doporučujeme místo vody použít červené víno. Vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce, odstraníme provázek a necháme ho cca 30 min „odpočinout“.
Krok č.4
Do výpeku v pomalém hrnci přidáme kousek másla, případně zahustíme a necháme několik minut provařit. Přidáme maso a necháme ho prohřát.
Krok č.5
Před podáváním maso nakrájíme na plátky a přelijeme výpekem z pomalého hrnce. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
455 lidí již hlasovalo
3202