drobenkový koláč
- Kategorie: Dezerty
- Vloženo: 19.12. 2018
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g jablek
- 150 g hladké mouky
- 50 g ovesných vloček
- 100 g hnědého cukru
- 3 g mleté skořice
- 2 g muškátového oříšku
- 150 g másla
- 125 g vlašských ořechů
- 50 g moučkového cukru
- 20 g kukuřičného škrobu
- 2,5 g mletého zázvoru
- 2,5 g mleté skořice
- 30 ml citronové šťávy
Postup přípravy
Krok č.1
Do větší mísy dáme mouku, hnědý cukr, ovesné vločky a koření. Přidáme pokrájené máslo a vypracujeme směs do podoby drobenky. Přidáme nasekané vlašské ořechy a necháme směs odpočinout.
Krok č.2
V malé misce smícháme jednu polévkovou lžíci cukru, skořici a zázvor.
Krok č.3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Pokládáme je do nádoby pomalého hrnce v několika vrstvách a každou vrstvu posypeme cukrem a směsí koření.
Krok č.4
Smícháme moučkový cukr, kukuřičný škrob a šťávu z citronu. Směs nalijeme na horní vrstvu jablek a přidáme drobenkovou směs. Vaříme.
Krok č.5
Po dokončení vaření částečně odkryjeme poklici a necháme drobenkovou vrstvu asi 20 minut utuhnout.
Krok č.6
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo pudinkovým krémem.
Průměrné hodnocení
(3.8 / 5)
495 lidí již hlasovalo
3433