hovězí guláš
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 06.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g hovězího masa
- 5 ks cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce gulášové papriky
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na větší, přibližně stejné velké kostky, které promícháme s trochou hladké mouky. Cibuli nakrájíme najemno a lehce ji osmahneme na rozpuštěném sádle. K osmahnuté cibuli přidáme připravené maso a necháme ho „zatáhnout“. Přidáme sůl, pepř, gulášovou papriku, podlijeme trochou vody a promícháme.
Krok č.2
Vše přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.3
Po uvaření dle potřeby guláš zahustíme. K zahuštění použijeme tvrdší chléb, který do guláše nastrouháme. Pak ještě cca 20 min. provaříme.
Krok č.4
Podáváme s pečivem nebo houskovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
485 lidí již hlasovalo
3530