hovězí guláš

  • Kategorie:
  • Vloženo: 06.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g hovězího masa
  • 5 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce gulášové papriky
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na větší, přibližně stejné velké kostky, které promícháme s trochou hladké mouky. Cibuli nakrájíme najemno a lehce ji osmahneme na rozpuštěném sádle. K osmahnuté cibuli přidáme připravené maso a necháme ho „zatáhnout“. Přidáme sůl, pepř, gulášovou papriku, podlijeme trochou vody a promícháme.

Krok č.2

Vše přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.3

Po uvaření dle potřeby guláš zahustíme. K zahuštění použijeme tvrdší chléb, který do guláše nastrouháme. Pak ještě cca 20 min. provaříme.

Krok č.4

Podáváme s pečivem nebo houskovým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

485 lidí již hlasovalo

3530

banner