hovězí po cikánsku
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 14.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 100 g uzeného špeku
- 1 ks žlutá paprika
- 500 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 ks cibule
- 3 lžíce ovesných vloček
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sádlo
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Cibuli nakrájíme na jemno a na rozpálené pánvi se sádlem, společně s drobně nakrájeným špekem, orestujeme do zlatavé barvy. Celý obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Dále na rozpálené pánvi zprudka orestujeme plátky masa, které před tím osolíme a opepříme.
Krok č.3
Do pomalého hrnce k orestované cibuli přidáme na proužky nakrájenou papriku, drcený česnek, mletou papriku, pokrájená rajčata, ovesné vločky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na závěr dáme do hrnce orestované maso, podlijeme trochou vody a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření vyndáme maso a pokud vločky dostatečně nezahustily omáčku, přidáme dle potřeby tmavou jíšku a ještě několik minut provaříme.
Krok č.5
Podáváme s opečeným bramborem nebo vařenou rýží.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
460 lidí již hlasovalo
3132