hovězí Stroganov
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 30.11. 2018
- Čas přípravy : 30 min
- Doba vaření : 2,5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 800 g svíčkové
- 200 g žampiónů
- 100 g konzervovaných rajčat
- 100 g másla
- 500 ml zakysané smetany
- 4 kyselé okurky
- 4 šalotky
- 100 ml koňaku
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžíce kaparů – posekaných
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na dlouhé tenké plátky a na rozpálené pánvi s máslem prudce opečeme.
Krok č.2
Maso přendáme do nádoby pomalého hrnce a ve výpeku na pánvi orestujeme šalotku a žampiony.
Krok č.3
Celý obsah pánve přendáme k masu do pomalého hrnce, přidáme konzervované rajčata, kyselou okurku nakrájenou na plátky, kapary a bobkové listy. Přidáme hořčici, osolíme a opepříme. Zalijeme koňakem, částí zakysané smetany a necháme vařit.
Krok č.4
Asi 30 min. před dokončením vaření přidáme zbytek zakysané smetany. Podáváme s rýží.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
524 lidí již hlasovalo
3838