koprová omáčka

  • Kategorie:
  • Vloženo: 17.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 200 ml smetany
  • 100 ml mléka
  • 1 ks cibule
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • kopr
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Do nádoby pomalého hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli a koření. Přidáme plátky masa, které osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody tak, aby maso bylo ponořené. Vaříme.

Krok č.2

Asi po hodině vaření přidáme velkou hrst nakrájeného kopru. Hodinu před koncem vaření vyndáme z hrnce koření a cibuli. Přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali trochu mouky.

Krok č.3

Po uvaření dochutíme, v případě malého množství omáčky přidáme mléko a ještě pár minut provaříme.

Krok č.4

Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík nebo vařené brambory. Můžeme přidat také natvrdo uvařené vejce.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

472 lidí již hlasovalo

3837

banner