krkovička po myslivecku
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 25.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g vepřové krkovičky
- 100 g čerstvých hub
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- drcený kmín
- 2 ks bobkového listu
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 300 ml vývaru
- sádlo
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Krkovičku nakrájíme na 4 plátky, lehce rukou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a posypeme drceným kmínem.
Krok č.2
Na rozpálené pánvi se sádlem maso zprudka orestujeme, aby se zatáhlo. Celý obsah pánve, včetně výpeku, přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.3
Do hrnce přidáme pokrájené houby, cibuli nakrájenou na půlkolečka, koření, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření vyndáme maso a koření z pomalého hrnce - výpek dle potřeby zahustíme. Ještě několik minut provaříme.
Krok č.5
Krkovičku podáváme přelitou výpekem s houbami a cibulí, nejlépe s opečeným bramborem.
Průměrné hodnocení
(3.1 / 5)
453 lidí již hlasovalo
3369