paštika z králíka
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 09.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 8 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 g králičího masa
- 100 g králičí játra
- 200 g slaniny
- 150 ml smetany
- 2 cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 3 lžíce másla
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžičky majoránky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Do nádoby pomalého hrnce dáme slaninu nakrájenou na kostičky a jemně nakrájenou cibuli.
Krok č.2
Přidáme králičí maso nakrájené na kostky, které osolíme a opepříme, nakrájená játra, prolisovaný česnek, rozšlehaná vajíčka, strouhanku, tymián a majoránkou. Podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Vaříme.
Krok č.3
Asi 30 min před koncem vaření přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu. Pokud chcete mít paštiku tučnější, přidejte 1 lžíci sádla.
Krok č.4
Hotovou směs dohladka rozmixujeme a dáme do skleniček s uzávěrem. Pokud chceme zvýšit trvanlivost, tak skleničky s paštikou řádně uzavřeme a cca 30 min povaříme.
Krok č.5
Paštiku podáváme s pečivem.
Průměrné hodnocení
(2.7 / 5)
414 lidí již hlasovalo
2734