plněné zelné listy
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 10.02. 2019
- Čas přípravy : 30 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 4 větší zelné listy
- 200 g mletého kuřecího masa
- 100 g slaniny
- 50 g tvrdého sýra na strouhání
- 1 vejce
- 1 lžička škrobu
- 1 litr kuřecího vývaru
- 250 ml šlehačky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- chili, oregano, tymián
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Zelné listy spaříme horkou vodou a vnitřní silnou část seřízneme. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou slaninou, nastrouhaným sýrem a vejcem. Přidáme chili, oregáno, trochu tymiánu a osolíme. Vytvoříme směs.
Krok č.2
Na zelné listy dáme dostatečné množství vytvořené směsi a zabalíme. Závitky zajistíme potravinářským provázkem nebo párátky.
Krok č.3
Do nádoby pomalého hrnce dáme kuřecí vývar, přidáme škrob, sladkou papriku a zamícháme. Přidáme závitky – musí být téměř potopené. Pokud nejsou, vývar rozředíme vodou. Vaříme.
Krok č.4
Asi 1 hodinu před koncem vaření přidáme do hrnce šlehačku ( pokojové teploty ), do které jsme předem důkladně zamíchali hladkou mouku.
Krok č.5
Po uvaření vyndáme zelné listy z pomalého hrnce a omáčku dle potřeby zahustíme. Necháme ještě několik minut provařit.
Krok č.6
Zelné listy podáváme přelité omáčkou z pomalého hrnce a jako přílohu doporučujeme vařenou rýži.
Průměrné hodnocení
(3.8 / 5)
482 lidí již hlasovalo
3206