španělské ptáčky
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 06.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 plátky hovězího masa
- 4 vejce
- 4 kyselé okurky
- 4 párky
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 cibule
- plnotučná hořčice
- 200 ml vody
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Nejdříve si uvaříme vejce na tvrdo. Po uvaření je rozčtvrtíme. Maso naklepeme na tenký plátek, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny, kousek vejce, okurku a párek. Zavineme a zajistíme potravinářským provázkem.
Krok č.2
Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přendáme ji do nádoby pomalého hrnce. Na cibuli rozložíme závitky a podlijeme vodou.
Krok č.3
Po uvaření závitky vyndáme a dle potřeby upravíme hustotu omáčky.
Krok č.4
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
441 lidí již hlasovalo
3056