srnčí guláš
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 16.01. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g srnčí kýty
- 800 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 8 kuliček jalovce
- 12 kuliček nového koření
- 12 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- vepřové sádlo
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestuje na rozpálené pánvi se sádlem do zlatova. Přendáme i s výpekem do nádoby pomalého hrnce, přidáme jemně nasekaný česnek a koření, které můžeme dát do ocelové sítky na čaj – velmi snadno je po uvaření vyndáme z hrnce. Přidáme mletou papriku, kmín, podlijeme jedním litrem vody, řádně zamícháme a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce. Dále vyndáme koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zahustíme, dochutíme, maso vrátíme do hrnce a ještě několik minut provaříme.
Krok č.4
Guláš podáváme ozdobený proužky nakrájené syrové cibule, nejlépe s karlovarským knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(4.0 / 5)
478 lidí již hlasovalo
4217