srnčí guláš

  • Kategorie:
  • Vloženo: 16.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g srnčí kýty
  • 800 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 8 kuliček jalovce
  • 12 kuliček nového koření
  • 12 kuliček černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • vepřové sádlo
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestuje na rozpálené pánvi se sádlem do zlatova. Přendáme i s výpekem do nádoby pomalého hrnce, přidáme jemně nasekaný česnek a koření, které můžeme dát do ocelové sítky na čaj – velmi snadno je po uvaření vyndáme z hrnce. Přidáme mletou papriku, kmín, podlijeme jedním litrem vody, řádně zamícháme a vaříme.

Krok č.3

Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce. Dále vyndáme koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zahustíme, dochutíme, maso vrátíme do hrnce a ještě několik minut provaříme.

Krok č.4

Guláš podáváme ozdobený proužky nakrájené syrové cibule, nejlépe s karlovarským knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(4.0 / 5)

Vložte hodnocení

477 lidí již hlasovalo

4215

banner