sváteční puding
- Kategorie: Dezerty
- Vloženo: 12.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 2 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 250 g hladké bílé mouky
- 40 g kakaa
- 160 g arašídového másla
- 150 ml rostlinného mléka
- 120 g tmavého třtinového cukru
- 100 g čokolády
- 60 g nahrubo sekaných mandlí
- 1 a ½ lžičky kypřicího prášku
Postup přípravy
Krok č.1
V míse promícháme hladkou mouku, 20 g kakaa, 40 g cukru, nahrubo sekané mandle a kypřicí prášek.
Krok č.2
Ve vodní lázni zahřejeme a promícháme arašídové máslo, čokoládu a mléko. Směs nalijeme k mouce a promícháme. Vznikne suchá, drobivá směs, kterou lehce rozprostřeme do vymaštěné nádoby pomalého hrnce.
Krok č.3
Do misky dáme 80 g cukru a 20 g kakaa a postupně přiléváme 350 ml vroucí vody, dokud nevznikne hladká konzistentní směs.
Krok č.4
Směs nalijeme do hrnce a vaříme.
Krok č.5
Po uvaření necháme částečně vychladnout, přendáme do misek, ozdobíme ovocem a zmrzlinou.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
413 lidí již hlasovalo
2740