svíčková omáčka
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 09.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 3 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 1 kg vepřového masa
- 0,5 kg mrkve
- 0,3 kg celeru
- 0,2 kg petržele
- 2 střední cibule
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 lžíce sádla
- 1 citron
- 0,25 l smetany na vaření
- polotučné mléko
- sůl
Postup přípravy
Krok č.1
Maso osušíme a na pánvi s trochou sádla lehce opečeme z obou stran ( necháme zatáhnout ).
Krok č.2
Kořenovou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo a osmahneme na pánvi „dozlatova“. Vložíme do nádoby pomalého hrnce, okořeníme a přidáme maso. Podlijeme horkou vodou a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření z nádoby pomalého hrnce vyndáme maso a koření. K zelenině s vývarem, která zůstala v pomalém hrnci, přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme ručním mixérem. Získáme tak omáčku, kterou necháme ještě několik minut provařit. Je-li příliš hustá, naředíme ji mlékem. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Krok č.4
Podáváme s houskovým knedlíkem, maso ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.
Průměrné hodnocení
(2.6 / 5)
437 lidí již hlasovalo
2915