vepřová žebra sladkokyselá
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 06.03. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 1,5 kg vepřových žeber
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 1 kyselé jablko
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička chilli
- 2 lžíce melasy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička octu
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky bílého pepře
- 1 lžíce hrubozrnné soli
Postup přípravy
Krok č.1
V nádobě pomalého hrnce smícháme mletou uzenou papriku, chilli, pepř, melasu, kečup, javorový sirup, sůl, rozmačkaný česnek, jemně nastrouhané jablko, ocet a sůl. Důkladně promícháme.
Krok č.2
Žebra nakrájíme na kusy. Přidáme je do pomalého hrnce s tím, že každý kus „obalíme“ ve směsi, která je v hrnci. Vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme žebra a omáčku necháme provařit, aby zhoustla. Poté vrátíme žebra do hrnce a necháme je prohřát.
Krok č.4
Žebra podáváme přelité omáčkou z pomalého hrnce, nejlépe s čerstvým chlebem.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
571 lidí již hlasovalo
4357