živáňský závitek
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 18.02. 2019
- Čas přípravy : 30 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 4 plátky vepřové kýty
- 4 plátky šunky
- 1 menší mrkev
- kousek celeru
- 1 ks cibule
- 1 vejce
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml vývaru
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Připravíme si směs : Šunku nakrájíme na malé kousky, mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a lehce orestujeme na rozpálené pánvi s olejem. Přidáme vajíčko a podusíme.
Krok č.2
Omyté a osušené vepřové plátky z obou stran lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso na okrajích nařízneme, potřeme ho připravenou směsí, přeložíme a zajistíme párátkem. Obalíme v mouce a na rozpálené pánvi se sádlem lehce orestujeme z obou stran.
Krok č.3
Do nádoby pomalého hrnce dáme kečup a vývar. Důkladně promícháme a přidáme orestované maso. Vaříme.
Krok č.4
Závitky podáváme přelité výpek z pomalého hrnce a jako přílohu doporučujeme rýži nebo hranolky.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
452 lidí již hlasovalo
3241