anglická hovězí pečeně

  • Kategorie:
  • Vloženo: 02.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 4 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 1 kg přední hovězí maso
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso omyjeme a osušíme. Vytvoříme marinádu z oleje, hořčice a pepře. Maso natřeme marinádou, zavineme jako roládu, zajistíme potravinářským provázkem a necháme několik hodin odležet na chladném místě - nejlépe přes noc.

Krok č.2

Do nádoby pomalého hrnce dáme cibuli nakrájenou na plátky, na kterou položíme maso a podlijeme trochou vody. Pro labužníky doporučujeme místo vody použít červené víno. Vaříme.

Krok č.3

Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce, odstraníme provázek a necháme ho cca 30 min „odpočinout“.

Krok č.4

Do výpeku v pomalém hrnci přidáme kousek másla, případně zahustíme a necháme několik minut provařit. Přidáme maso a necháme ho prohřát.

Krok č.5

Před podáváním maso nakrájíme na plátky a přelijeme výpekem z pomalého hrnce. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

449 lidí již hlasovalo

3190

banner