bůček po italsku
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 03.12. 2018
- Čas přípravy : 10 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 1 kg bůčku s kostí
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 plechovka nakládaných rajčat
- 1 lžička kmínu
- bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Bůček řádné osolíme a opepříme. Na dno nádoby pomalého hrnce, kterou jsme vystříkali olivovým olejem, nakrájíme na kolečka cibuli, na plátky česnek, přidáme rajčata a bazalku. Přidáme maso, které posypeme kmínem a vaříme.
Krok č.2
Po uvaření dáme bůček do rozpálené trouby na 180 st. a pečeme cca 20 min. k získání křupavé kůžičky. Před podáváním přelijeme výpekem z pomalého hrnce.
Krok č.3
Jako přílohu doporučujeme opečené brambory.
Průměrné hodnocení
(3.0 / 5)
415 lidí již hlasovalo
3417