bůčková roláda

recept
  • Čas přípravy : 25 min
  • Doba vaření : 3 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 800 g vepřového bůčku
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 vejce
  • 1 lžíce hořčice
  • sterilizovaný hrášek, žampiony a okurka
  • sádlo
  • sůl, pepř, kmín
  • koření na steak

Postup přípravy

Krok č.1

Z masa uděláme plát a položíme ho tak, aby po zavinutí byla vespodu tlustší část. Maso osolíme, lehce opepříme a pomažeme hořčicí. Na hořčici položíme anglickou slaninu.

Krok č.2

Na pánvi s máslem usmažíme vajíčka – osolit a opepřit. Poté, co vajíčka vychladnou, tak je přendáme na připravené maso.

Krok č.3

Poslední náplň rolády bude okurka, žampióny a hrášek. Takto připravené maso opatrně zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.

Krok č.4

Svázanou roládu posypeme kořením na steak a vložíme do sádlem vymazané nádoby pomalého hrnce. Podlijeme vodou a začneme s vařením.

Krok č.5

Po ukončení vaření vyjmeme roládu z pomalého hrnce a dáme dopéct do trouby – cca 30 min. Vytvoří se nám křupavá kůrčička a již nám nebrání nic v tom, abychom roládu podávali např. se špenátem a bramborovým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(3.5 / 5)

Vložte hodnocení

496 lidí již hlasovalo

3598

banner