bůčková roláda
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 30.11. 2018
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 3 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 800 g vepřového bůčku
- 100 g anglické slaniny
- 4 vejce
- 1 lžíce hořčice
- sterilizovaný hrášek, žampiony a okurka
- sádlo
- sůl, pepř, kmín
- koření na steak
Postup přípravy
Krok č.1
Z masa uděláme plát a položíme ho tak, aby po zavinutí byla vespodu tlustší část. Maso osolíme, lehce opepříme a pomažeme hořčicí. Na hořčici položíme anglickou slaninu.
Krok č.2
Na pánvi s máslem usmažíme vajíčka – osolit a opepřit. Poté, co vajíčka vychladnou, tak je přendáme na připravené maso.
Krok č.3
Poslední náplň rolády bude okurka, žampióny a hrášek. Takto připravené maso opatrně zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.
Krok č.4
Svázanou roládu posypeme kořením na steak a vložíme do sádlem vymazané nádoby pomalého hrnce. Podlijeme vodou a začneme s vařením.
Krok č.5
Po ukončení vaření vyjmeme roládu z pomalého hrnce a dáme dopéct do trouby – cca 30 min. Vytvoří se nám křupavá kůrčička a již nám nebrání nic v tom, abychom roládu podávali např. se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(3.5 / 5)
497 lidí již hlasovalo
3601