gulášová polévka
- Kategorie: Polévky
- Vloženo: 01.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 250 g hovězího předního masa
- 200 g uherské klobásy
- 3 ks brambory
- 1 ks červené cibule
- 1 ks řapíkatý celer
- 1 lžíce sladké uzené papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžičku drceného kmínu
- 1 stroužek česneku
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce sádla
- hladká mouka
- světlá jíška
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Rozpálíme pánev a na sádle osmažíme červenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky a zaprášíme moukou. Až se maso „zatáhne“, tak obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Na pánvi dále orestujeme řapíkatý celer nakrájený na drobná kolečka, uherskou klobásu nakrájenou na kolečka a na menší kostky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme, poprášíme uzenou paprikou a přidáme drcený kmín. Promícháme a vše přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.3
Do pomalého hrnce přidáme vývar a vaříme.
Krok č.4
Asi 30 min před koncem vaření přidáme majoránku a prolisovaný česnek.
Krok č.5
Po uvaření v případě nutnosti zahustíme jíškou a ještě krátce povaříme.
Průměrné hodnocení
(2.7 / 5)
435 lidí již hlasovalo
6025