hovězí pečeně
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 27.11. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 7 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 700 g hovězího
- 15 ml rostlinného oleje
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1/2 menší máslové dýně
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 bobkové listy
- 5 g čerstvého tymiánu
Postup přípravy
Krok č.1
Rozehřejte pánev na smažení, přidejte olej a maso nechte zatáhnout, až zhnědne.
Krok č.2
Zeleninu oloupejte, nakrájejte, z dýně nezapomeňte odstranit semínka a vložte do nádoby pomalého hrnce – aby se zelenina rovnoměrně provařila, tak by měla být nakrájená přibližně na stejné kousky.
Krok č.3
Opečené maso položte na zeleninu. Přilijte hovězí vývar, přidejte dva bobkové listy a tymián.
Krok č.4
Po uvaření vyjměte maso z pomalého hrnce a nakrájejte na středně silné plátky. Podávejte se šťouchanými bramborami a restovanou zeleninou.
Průměrné hodnocení
(2.7 / 5)
492 lidí již hlasovalo
2888