hovězí po cikánsku

  • Kategorie:
  • Vloženo: 14.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 plátky zadního hovězího masa
  • 100 g uzeného špeku
  • 1 ks žlutá paprika
  • 500 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sádlo
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Cibuli nakrájíme na jemno a na rozpálené pánvi se sádlem, společně s drobně nakrájeným špekem, orestujeme do zlatavé barvy. Celý obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Dále na rozpálené pánvi zprudka orestujeme plátky masa, které před tím osolíme a opepříme.

Krok č.3

Do pomalého hrnce k orestované cibuli přidáme na proužky nakrájenou papriku, drcený česnek, mletou papriku, pokrájená rajčata, ovesné vločky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na závěr dáme do hrnce orestované maso, podlijeme trochou vody a vaříme.

Krok č.4

Po uvaření vyndáme maso a pokud vločky dostatečně nezahustily omáčku, přidáme dle potřeby tmavou jíšku a ještě několik minut provaříme.

Krok č.5

Podáváme s opečeným bramborem nebo vařenou rýží.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

460 lidí již hlasovalo

3133

banner