játra na majoránce
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 03.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 2 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 g vepřových jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 jablko
- 200 ml smetany
- 100 g másla
- 250 ml smetany
- 2 snítky majoránky
- jarní cibulka
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Játra osušíme, rozkrájíme na menší kousky a opepříme. Na pánvi s olejem a kouskem másla játra lehce orestujeme a přendáme je do nádoby pomalého hrnce. Na výpeku v pánvi dále orestujeme nakrájenou cibulku s česnekem – podlijeme vínem.
Krok č.2
Obsah pánve přidáme k játrům do pomalého hrnce a podlijeme smetanou. Přidáme majoránku, osolíme a opepříme.
Krok č.3
Asi 20 min. před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce nakrájené jablko na plátky a jarní cibulku.
Krok č.4
Jako přílohu doporučujeme rýži.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
432 lidí již hlasovalo
2630