vývar z kuřecích krků
- Kategorie: Polévky
- Vloženo: 10.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 1 kg kuřecích krků
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100 g celeru
- 1 cibule
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- 1,5 l kuřecího vývaru
- sůl
- polévkové nudle
Postup přípravy
Krok č.1
Do nádoby pomalého hrnce vložíme kuřecí krky, přidáme oloupanou zeleninu (nekrájíme) a cibuli ve slupce. Osolíme, přidáme kuličky nového koření a pepře, bobkový list, zalijeme vývarem a vaříme.
Krok č.2
Po uvaření vyndáme maso a zeleninu. Maso obereme z kostí a nakrájíme. Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Vývar přecedíme.
Krok č.3
Vývar, maso a zeleninu vrátíme do nádoby pomalého hrnce. Přidáme nudle do polévky, které jsme si uvařili zvlášť a necháme ještě cca 10 min. provařit.
Průměrné hodnocení
(3.7 / 5)
518 lidí již hlasovalo
4147