rizoto s mletým masem
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 08.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 300 g rýže
- 250 g mleté vepřové maso
- 1 ks cibule
- 250 g zeleniny
- 500 ml vývaru
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1 lžíce sádla, máslo
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Na pánvi rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvičce zpěníme. Přidáme mleté maso a lehce opečeme. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Opranou rýži na rozpuštěném másle lehce orestujeme, přidáme sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání ještě trochu restujeme.
Krok č.3
Orestovanou rýži přidáme do pomalého hrnce, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu. Vše řádně promícháme. Osolíme, opepříme a necháme vařit.
Krok č.4
Před podáváním můžeme na rizoto nastrouhat kvalitní tvrdý sýr.
Průměrné hodnocení
(3.8 / 5)
462 lidí již hlasovalo
4356