křenová omáčka
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 04.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 3 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g uzeného vepřového masa
- 250 ml smetany na vaření
- 100 ml zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 6 lžic nastrouhaného křenu
- 200 ml vody
- citronová šťáva
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Uzené vepřové maso dáme do nádoby pomalého hrnce, podlijeme vodou a vaříme.
Krok č.2
Asi 30 minut před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce obě smetany, které musí mít pokojovou teplotu a ve kterých jsme dobře rozmíchali hladkou mouku.
Krok č.3
Po uvaření přidáme jemně nastrouhaný křen, cukr, zamícháme a ještě několik minut provaříme.
Krok č.4
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s kynutým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(3.9 / 5)
463 lidí již hlasovalo
3356