křenová omáčka

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 3 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g uzeného vepřového masa
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 6 lžic nastrouhaného křenu
  • 200 ml vody
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Uzené vepřové maso dáme do nádoby pomalého hrnce, podlijeme vodou a vaříme.

Krok č.2

Asi 30 minut před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce obě smetany, které musí mít pokojovou teplotu a ve kterých jsme dobře rozmíchali hladkou mouku.

Krok č.3

Po uvaření přidáme jemně nastrouhaný křen, cukr, zamícháme a ještě několik minut provaříme.

Krok č.4

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s kynutým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(3.9 / 5)

Vložte hodnocení

466 lidí již hlasovalo

3362

banner