katův šleh
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 26.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g vepřová plec
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 ks červené papriky
- 1ks chilli papričku
- 50 g sušených rajčat
- 50 g hrášku
- 2 ks nakládané kyselé okurky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 250 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Vepřovou plec nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi. Maso přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Ve výpeku na pánvi dále orestujeme drobně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, červenou papriku nakrájenou na tenké plátky, chilli papričku nakrájenou na drobno ( množství dle požadované pálivosti ). Po orestování podlijeme vývarem, přidáme worcestrovou omáčku, sušená rajčata, hrášek, nadrobno nakrájenou okurku, mletou papriku, osolíme a opepříme. Vše řádně zamícháme.
Krok č.3
Celý obsah pánve přendáme k masu do pomalého hrnce a vaříme.
Krok č.4
Pokud je nutné po uvaření pokrm zahustit, tak poté ho ještě několik minut provaříme.
Krok č.5
Podáváme s vařenou rýží nebo s opečenými bramboráčky.
Průměrné hodnocení
(3.8 / 5)
460 lidí již hlasovalo
4489