osso buco
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 09.12. 2018
- Čas přípravy : 30 min
- Doba vaření : 10 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 řízky z telecí nohy s kostí
- 1 stroužek česneku
- 250 ml hovězího vývaru
- 60 ml bílého vína
- 3 větší lžíce rajského protlaku
- kůra z 1 citronu
- 3 malé mrkve
- 1 petrželka
- 1/4 malé lžičky sušené majoránky
- 1/8 malé lžičky sušeného pelyňku
- hladká mouka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso obalíme v mouce, kterou jsme ochutili solí a pepřem a lehce osmažíme v pánvi na oleji.
Krok č.2
Všechny ingredience (mimo masa) dáme do nádoby pomalého hrnce (stroužek česneku rozetřeme, kůru z citronu nakrájíme na tenké proužky, mrkev nakrájíme na plátky) a promícháme.
Krok č.3
Na směs položíme maso a vaříme.
Krok č.4
Doporučená příloha: těstoviny
Průměrné hodnocení
(3.4 / 5)
521 lidí již hlasovalo
3830