segedínský guláš
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 02.01. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 2 ks cibule
- 250 ml smetany
- 50 g mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička kmínu
- 350 ml vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 ks bobkový list
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme cibuli a přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky velké asi 2 x 2 cm. Osolíme, opepříme a necháme maso „zatáhnout“. Posypeme sladkou a uzenou paprikou. Zalijeme cca 200 ml vývarem a promícháme.
Krok č.2
Obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce. Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, bobkový list, pokmínujeme, zamícháme a vaříme.
Krok č.3
Asi hodinu před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru a smetanu. Vše promícháme a v případě potřeby zahustíme. Vyndáme bobkový list. Pokud máme raději sladší zelí, přidáme dle chuti moučkový cukr.
Krok č.4
Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík.
Průměrné hodnocení
(3.5 / 5)
547 lidí již hlasovalo
3490