srdce na smetaně

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 4 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 600 g vepřových srdcí
  • 1 ks cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 lžička drhnutého tymiánu
  • 250 ml smetana na šlehání - 31%
  • 500 ml vývaru
  • kořenová zelenina
  • ocet, cukr
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Vepřová srdce očistíme a dáme je společně s na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Přidáme nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a vaříme.

Krok č.3

Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce a nakrájíme ho na tenké nudličky. Do nádoby pomalého hrnce přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu, vyndáme kuličky koření a obsah rozšleháme ponorným mixérem. Poté do omáčky přidáme ocet a cukr dle chuti – výsledek by měl být sladko-kyselý. Omáčku osolíme a lehce opepříme, v případě nutnosti zahustíme.

Krok č.4

Do omáčky vrátíme nakrájené maso a ještě cca 15 minut provaříme.

Krok č.5

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.

 

Průměrné hodnocení

(3.3 / 5)

Vložte hodnocení

481 lidí již hlasovalo

3808

banner