srdce na smetaně
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 03.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 600 g vepřových srdcí
- 1 ks cibule
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1 lžička drhnutého tymiánu
- 250 ml smetana na šlehání - 31%
- 500 ml vývaru
- kořenová zelenina
- ocet, cukr
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Vepřová srdce očistíme a dáme je společně s na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Přidáme nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce a nakrájíme ho na tenké nudličky. Do nádoby pomalého hrnce přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu, vyndáme kuličky koření a obsah rozšleháme ponorným mixérem. Poté do omáčky přidáme ocet a cukr dle chuti – výsledek by měl být sladko-kyselý. Omáčku osolíme a lehce opepříme, v případě nutnosti zahustíme.
Krok č.4
Do omáčky vrátíme nakrájené maso a ještě cca 15 minut provaříme.
Krok č.5
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.
Průměrné hodnocení
(3.3 / 5)
478 lidí již hlasovalo
3800