vepřová plec
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 06.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 1 kg vepřová plec s kostí
- 0,3 l vepřového vývaru
- 300 g cibule
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 citron
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Připravíme marinádu : nastrouháme citronovou kůru, přidáme hrubozrnnou hořčici, šťávu z citronu, olivový olej, osolíme a opepříme.
Krok č.2
Vepřovou plec osušíme, vrchní kůži podélně nakrájíme a osolíme. Potřeme marinádou.
Krok č.3
Na dno nádoby pomalého hrnce nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme maso a přelijeme ho zbývající marinádou. Podlijeme vepřovým vývarem.
Krok č.4
Po uvaření maso vyndáme a dáme ho na cca 20 min do rozpálené trouby na 180 st., k získání křupavé kůžičky.
Krok č.5
Před podáváním maso přelijeme výpekem. Doporučená příloha jsou šťouchané brambory.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
426 lidí již hlasovalo
3400