vepřová plec

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 1 kg vepřová plec s kostí
  • 0,3 l vepřového vývaru
  • 300 g cibule
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Připravíme marinádu : nastrouháme citronovou kůru, přidáme hrubozrnnou hořčici, šťávu z citronu, olivový olej, osolíme a opepříme.

Krok č.2

Vepřovou plec osušíme, vrchní kůži podélně nakrájíme a osolíme. Potřeme marinádou.

Krok č.3

Na dno nádoby pomalého hrnce nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme maso a přelijeme ho zbývající marinádou. Podlijeme vepřovým vývarem.

Krok č.4

Po uvaření maso vyndáme a dáme ho na cca 20 min do rozpálené trouby na 180 st., k získání křupavé kůžičky.

Krok č.5

Před podáváním maso přelijeme výpekem. Doporučená příloha jsou šťouchané brambory.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

426 lidí již hlasovalo

3400

banner