vepřová sekaná s lusky
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 06.03. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 g vepřového mletého masa
- 100 g uzeného špeku
- 1 vejce
- 1 cibule
- hrst strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 100 g fazolových lusků
- hrst strouhanky
- majoránka
- sádlo
- sůl a pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Do mísy dáme mleté maso, vajíčko, nadrobno nakrájenou cibuli, na drobné kousky nakrájený uzený špek, na drobná kolečka nakrájené fazolové lusky, hrst strouhanky, trochu majoránky a česnek, který jsme nadrtili. Osolíme, opepříme a vše rádně promícháme.
Krok č.2
Ze vzniklé směsi vytvarujeme šišku tak, aby se nám vešla do nádoby pomalého hrnce. Nebo můžeme udělat dvě menší.
Krok č.3
Nádobu pomalého hrnce vymažeme sádlem, vložíme připravené "šišky" a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření dáme do trouby, vyhřáté na 180 st., cca na 15 min, k získání křupavé kůrky.
Krok č.5
Podáváme s vařeným bramborem. Příloha – restovaná zelenina.
Průměrné hodnocení
(3.0 / 5)
460 lidí již hlasovalo
2869