vepřové se zelím
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 08.12. 2018
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 7 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 hlávka zelí
- 3 ks cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 g vepřového sádla
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 ks nastrouhaná brambora
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Do nádoby pomalého hrnce nakrájíme cibuli na větší kostky a syrové zelí na proužky. Osolíme, okmínujeme a zamícháme.
Krok č.2
Vepřové maso potřeme rozmačkaným česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Maso dáme do pomalého hrnce na směs zelí s cibulí.
Krok č.3
Přidáme sádlo a podlijeme 1 dcl vody.
Krok č.4
Vaříme 6 hodin, poté maso vyndáme, zelí zahustíme nastrouhaným syrovým bramborem a vaříme ještě 1 hodinu.
Krok č.5
Maso nakrájíme, přidáme do pomalého hrnce a prohřejeme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
433 lidí již hlasovalo
2830