zabijačkový guláš
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 11.02. 2019
- Čas přípravy : 20 min
- Doba vaření : 5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 400 g vepřového masa
- ( kýta, plecko nebo ramínko)
- 200 g vepřových jater
- 200 g vepřového srdce
- 1 ks vepřové ledvinky
- 2 ks cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 3 lžíce hladké mouky
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- majoránka
- 500 ml vývaru
- kmín, sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na stejně velké kostky a vnitřnosti nakrájíme také na kostky, ale o trochu menší než maso. Vše dáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Přidáme papriku, kmín, kuličky nového koření a pepře, rozmačkaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a mouku. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vaříme.
Krok č.3
Po uvaření z guláše odstraníme kuličky koření, v případě potřeby zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, dochutíme majoránkou a necháme ještě cca 10 minut provařit.
Krok č.4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
523 lidí již hlasovalo
3560