žampionová omáčka

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty
  • 200 g nakládaných žampionů
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 ks cibule
  • hladká mouka
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a lehce orestujeme na rozpálené pánvi s máslem – necháme zatáhnout.

Krok č.2

Nakrájíme cibuli na drobné kostičky. Dáme ji do nádoby pomalého hrnce a na ní položíme maso. Přidáme nakládané žampiony včetně nálevu. Vaříme.

Krok č.3

1/2 hodiny před koncem vaření přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Smetana musí mít „pokojovou“ teplotu a měla by být min. 30%. Pro zjemnění omáčky přidáme trochu másla a zamícháme.

Krok č.4

Po uvaření podáváme s houskovým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

418 lidí již hlasovalo

3121

banner