žampionová omáčka
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 11.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 g vepřové kýty
- 200 g nakládaných žampionů
- 250 ml smetany na vaření
- 2 ks cibule
- hladká mouka
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a lehce orestujeme na rozpálené pánvi s máslem – necháme zatáhnout.
Krok č.2
Nakrájíme cibuli na drobné kostičky. Dáme ji do nádoby pomalého hrnce a na ní položíme maso. Přidáme nakládané žampiony včetně nálevu. Vaříme.
Krok č.3
1/2 hodiny před koncem vaření přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Smetana musí mít „pokojovou“ teplotu a měla by být min. 30%. Pro zjemnění omáčky přidáme trochu másla a zamícháme.
Krok č.4
Po uvaření podáváme s houskovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
420 lidí již hlasovalo
3126