boršč

  • Kategorie:
  • Vloženo: 05.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 25 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 400 g hovězího masa
  • 400 g vepřové plece
  • 2 ks hovězí kosti
  • 1 ks klobásy
  • 500 ml vývaru
  • 400 g hlávkového zelí
  • 200 g řepy
  • ¼ celeru
  • 2 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g rajského protlaku
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžíce cukru
  • citron
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso a brambory nakrájíme na kostky. Zeleninu a zelí nakrájíme na nudličky, řepu nastrouháme. Vše přendáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme prolisovaný česnek a ostatní ingredience. Podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené, osolíme a opepříme. Zamícháme a vaříme.

Krok č.2

Po třech hodinách přidáme do hrnce vroucí vývar.

Krok č.3

Po uvaření vyndáme z hrnce hovězí kosti a dochutíme citronem.

 

Průměrné hodnocení

(3.4 / 5)

Vložte hodnocení

478 lidí již hlasovalo

3070

banner