boršč
- Kategorie: Polévky
- Vloženo: 05.01. 2019
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 400 g hovězího masa
- 400 g vepřové plece
- 2 ks hovězí kosti
- 1 ks klobásy
- 500 ml vývaru
- 400 g hlávkového zelí
- 200 g řepy
- ¼ celeru
- 2 ks brambor
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 2 stroužky česneku
- 100 g rajského protlaku
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 ks bobkového listu
- 2 lžíce cukru
- citron
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Maso a brambory nakrájíme na kostky. Zeleninu a zelí nakrájíme na nudličky, řepu nastrouháme. Vše přendáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme prolisovaný česnek a ostatní ingredience. Podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené, osolíme a opepříme. Zamícháme a vaříme.
Krok č.2
Po třech hodinách přidáme do hrnce vroucí vývar.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme z hrnce hovězí kosti a dochutíme citronem.
Průměrné hodnocení
(3.4 / 5)
481 lidí již hlasovalo
3076