buřtguláš

  • Kategorie:
  • Vloženo: 07.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 4 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 800 g uzenin
  • ( špekáček, klobása, točený salám, atd )
  • 600 g brambor
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • drcený kmín
  • majoránka
  • 1 litr vody
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a mix uzenin, které jsme nakrájeli na půlkolečka. Při restování zaprášíme sladkou paprikou. Celý obsah pánve přendáme do pomalého hrnce.

Krok č.2

Brambory oškrábeme, rozkrájíme je na větší kostky a přidáme je do pomalého hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a na proužky nakrájený česnek. Podlijeme vodou a vaříme.

Krok č.3

Po třech hodinách přidáme majoránku a případně zahustíme klasickou jíškou. Vaříme ještě hodinu.

Krok č.4

Podáváme s čerstvým chlebem.

 

Průměrné hodnocení

(3.6 / 5)

Vložte hodnocení

558 lidí již hlasovalo

4150

banner