buřtguláš
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 07.01. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 4 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 800 g uzenin
- ( špekáček, klobása, točený salám, atd )
- 600 g brambor
- 2 lžíce sladké papriky
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- drcený kmín
- majoránka
- 1 litr vody
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a mix uzenin, které jsme nakrájeli na půlkolečka. Při restování zaprášíme sladkou paprikou. Celý obsah pánve přendáme do pomalého hrnce.
Krok č.2
Brambory oškrábeme, rozkrájíme je na větší kostky a přidáme je do pomalého hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a na proužky nakrájený česnek. Podlijeme vodou a vaříme.
Krok č.3
Po třech hodinách přidáme majoránku a případně zahustíme klasickou jíškou. Vaříme ještě hodinu.
Krok č.4
Podáváme s čerstvým chlebem.
Průměrné hodnocení
(3.6 / 5)
557 lidí již hlasovalo
4148