enchilada polévka
- Kategorie: Polévky
- Vloženo: 26.11. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 40 g másla
- 35 g hladké mouky
- 120 ml kuřecího vývaru
- 480 ml plnotučného mléka
- 400 g fazolí ve slaném nálevu
- 400 g nakrájených rajčat
- 300 g mražené kukuřice
- 1 středně velká cibule - nakrájená najemno
- 1 malá červená / zelená paprika - nakrájená na kostičky
- 280 g omáčky na enchiladas
- 2 kuřecí prsa
- 100 g sýru, např. eidam
- pepř
Postup přípravy
Krok č.1
V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a metličkou mícháme, přivedeme k varu a povaříme cca 1 minutu. Sundáme ze sporáku. Vmícháme kuřecí vývar a cca 100 ml mléka. Rozšleháme metličkou, abychom neměli žádné hrudky.
Krok č.2
Vrátíme na sporák a přivedeme k varu - mícháme dokud směs nezhoustne.
Krok č.3
V míse rozšleháme dohladka omáčku na enchiladas a kuřecí vývar. Přidáme zbylé mléko a opět metličkou rozšleháme.
Krok č.4
Všechny suroviny dáme do pomalého hrnce, promícháme a navrch položíme 2 kuřecí prsa. Přikryjeme a zapneme na 1. stupeň - 5 hod.
Krok č.5
Po uvaření vyndáme kuře, nakrájíme na kousky nebo roztrháme vidličkou a vmícháme zpět do polévky, kterou řádně promícháme.
Krok č.6
Podáváme s kysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.
Průměrné hodnocení
(3.5 / 5)
464 lidí již hlasovalo
3109