hovězí na houbách
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 10.02. 2019
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 7 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 100 g nakládaných žampionů
- 1 ks cibule
- 250 ml smetany ke šlehání
- 400 ml hovězího bujónu
- hladká mouka
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Plátky masa z obou stran lehce naklepeme a po obvodu na několika místech nařízneme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem krátce orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Krok č.2
Do nádoby pomalého hrnce dáme orestované maso, přidáme žampiony, jemně nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme.
Krok č.3
Asi 30 min před koncem vaření přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu a promícháme.
Krok č.4
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
449 lidí již hlasovalo
2865