husa
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 11.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 8 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- husa
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce kmínu
- jablko
- sůl
Postup přípravy
Krok č.1
Husu omyjeme a osušíme. Obvykle je tak velká, že se nám celá nevejde do pomalého hrnce. V tomto případě odřízneme stehna a prsa, která použijeme, zbytek můžeme využít např. k uvaření polévky.
Krok č.2
Husu řádně osolíme a okmínujeme z obou stran.
Krok č.3
Jablko nakrájíme na čtvrtky (neloupeme) a vykrojíme jádřinec. Pokud máme husu celou, tak jablka dáme dovnitř, pokud ne, přidáme je k vaření.
Krok č.4
Husu nebo její části dáme do nádoby pomalého hrnce, podlijeme trochou vody a potřeme lžící medu.
Krok č.5
Po uvaření přendáme do trouby, rozpálené na 180 st., na cca 30 minut, k získání zlatavé křupavé kůrky. Během opékání několikrát přelijeme výpekem.
Krok č.6
Podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím.
Průměrné hodnocení
(3.3 / 5)
486 lidí již hlasovalo
3202