jehněčí kolínko na sušeném ovoci
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 02.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 zadní jehněčí kolínka
- 50 g sušených švestek
- 20 g sušených meruněk
- 20 g sušených třešní
- 15 g rozinek
- 4 šalotky
- 1 větvička tymiánu
- 1 větvička rozmarýnu
- 2 dcl červeného vína
- 300 ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Jehněčí kolínka osušíme, osolíme a opepříme.
Krok č.2
Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme do nádoby pomalého hrnce. Na ně položíme jehněčí kolínka a přidáme ostatní ingredience.
Krok č.3
Po uvaření přendáme kolénka do rozpálené trouby na 180 st. a pečeme cca 20 min.
Krok č.4
Před podáváním přelijeme kolínko výpekem z pomalého hrnce a jako přílohu můžeme zvolit opečený brambor nebo bramborovou kaši.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
395 lidí již hlasovalo
2337