jelení guláš
- Kategorie: Ostatní
- Vloženo: 20.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 800 g jeleního masa
- 400 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 300 ml vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 3 kuličky černého pepře
- 1 kulička nového koření
- 1/4 lžičky kmínu
- sůl
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli a česnek oloupeme - nakrájíme na drobné kostičky.
Krok č.2
Na rozpálené pánvi rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli do zlatohněda. Osolíme a přidáme maso, které necháme zatáhnout. Vše přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.3
Přidáme ostatní ingredience, zalijeme červeným vínem a přidáme vývar. Zamícháme a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření z pomalého hrnce vyndáme maso, odstraníme kuličky pepře a nového koření. Rozmixujeme ponorným mixérem a pokud je omáčka řídká, tak ji zahustíme - nastrouháním kůrky tvrdého chleba.
Krok č.5
Vrátíme maso do pomalého hrnce a necháme ještě cca 10 min provařit.
Krok č.6
Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Průměrné hodnocení
(3.7 / 5)
542 lidí již hlasovalo
7844