kachna na pomerančích
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 30.11. 2018
- Čas přípravy : 30 min
- Doba vaření : 3,5 hod
- Počet porcí : 5
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 1 kachna
- 4 velké pomeranče
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 dcl olivového oleje
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 100 g cukru
- 2 dcl bílého vína – suché
- 1 dcl vody
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Kachnu očistíme, potřeme solí a pepřem zevnitř i zvenku. Do kachny dáme nakrájený pomeranč, česnek a rozmarýn.
Krok č.2
Kachnu dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme k ní zeleninu nakrájenou na větší kusy a zalijeme vínem.
Krok č.3
Vaříme 2,5 hodiny na 2. stupeň – poté ke kachně přidáme pomeranč nakrájený na plátky, ze kterého jsme odstranili kůru a vaříme další hodinu.
Krok č.4
Po uvaření přendáme kachnu do rozpálené trouby pod gril na cca 30 min., aby získala zlatavou barvičku.
Krok č.5
Do kastrůlku přidáme trochu vody, ve které rozpustíme cukr a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru. Krátce provaříme a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.
Krok č.6
Jako přílohu doporučujeme opečený brambor.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
353 lidí již hlasovalo
2635