koprová omáčka
- Kategorie: Hovězí
- Vloženo: 17.12. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 200 ml smetany
- 100 ml mléka
- 1 ks cibule
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- kopr
- sůl, pepř
Postup přípravy
Krok č.1
Do nádoby pomalého hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli a koření. Přidáme plátky masa, které osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody tak, aby maso bylo ponořené. Vaříme.
Krok č.2
Asi po hodině vaření přidáme velkou hrst nakrájeného kopru. Hodinu před koncem vaření vyndáme z hrnce koření a cibuli. Přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali trochu mouky.
Krok č.3
Po uvaření dochutíme, v případě malého množství omáčky přidáme mléko a ještě pár minut provaříme.
Krok č.4
Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík nebo vařené brambory. Můžeme přidat také natvrdo uvařené vejce.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
471 lidí již hlasovalo
3835